Omega Watch replica
Kennel Winton

Fram til og med 2001

I 1987 kommer den første hunden inn i Vanjas (da 6 år gammel) familie. "Mikki" ble født hos Vanjas tante, og var resultatet av en tjuvparing. Mor var blanding av schæfer og norsk elghund grå. Far var en flat coated retriver. Pga manglende kunnskap, ble "Mikki" levert til oss da han var bare 5 uker gammel… Den første tiden tilbragte han nettene i badekaret vårt, hvor halvparten var dekket av aviser og en andre av ulltepper. Maten hans den første tiden bestod av brødskive med leverpostei. Det meste ble gjort stikk motsatt av hva som anbefales i dag, men "Mikki" vokste opp til å bli en frisk og trivelig hund som levde til han var over 15 år.
 
I 1991 dukket ønsket om en rasehund opp hos Vanjas mamma. Familien hadde omgangsvenner som hadde rasehund de deltok på hundeutstillinger med den. I november 1991 ble Sørbygda’s Chari hentet hjem fra Paul og Gunda Eggen. Chari var av rasen japansk spisshund, og den søteste valpen man kan tenke seg… Hun ble stilt ut som valp så snart anledningen bød seg tidlig i 1992, og hun ble stilt jevnlig et par år framover. Vanjas mamma torde ikke stille Chari selv, så det var Vanja som måtte hoppe i det. Resultatmessig er det ikke så mye å skrive om, det ble faktisk aldri en 1.pr på Chari… Men på hver utstilling vi kunne, deltok vi på Barn og Hund – og det med langt mer suksess! Og det var nok akkurat i den konkurranseformen at Vanjas pasjon for utstilling og samarbeid med hund fikk utvikle seg.
 
Rett før julen i 1993 ble Chari paret med N UCH Samoja’s Ito Biaco Prins Charmin. På Kongens bursdag den 21.feburar, under kvinnestaffetten i Lillehammer OL –94, kom det 5 valper til verden, 4 hanner og 1 tispe. Kun en av disse valpene ble solg til personer vi ikke kjente fra før. En hannvalp ble igjen litt lengre, i følge Vanjas mamma fordi ingen var interessert i han. Da Vanja fylte 13 år i juli samme året, kom beskjeden om at bursdagsgaven var den lille valpen vi fortsatt hadde hjemme! Valpen ble kalt Mio til daglig, og Mio Chari’s White Pride på stamtavlen. Med Mio fikk Vanja virkelig utviklet sin utstillingsinteresse, og det ble trent nesten hver eneste dag etter skolen. Mio ble Vanjas beste venn, og de to var sterkt knyttet til hverandre. På hans første utstilling som valp, 7 måneder gammel, ble han i august –94 BIR, BIG og BIS-5 blant flere hundre valper ved Trondheim Hundefestivals valpeshow! 11 måneder gammel debuterer han i juniorklasse under Hans Van Den Berg, og fikk cert og ble 2.beste hannhund. Mio tok i alt 3 cert. Det siste ble vunnet på Norsk Japansk Spisshund klubs spesialutstilling, hvor det alltid pleide å være storcert. Unntatt det året Mio vant certet der…. Så Mio ble aldri Norsk Utstillings Champion – men vi gjorde så godt vi kunne! Mios siste utstilling var i juni 1999.
 
Mio døde i juni 2001 etter kort tids sykdom. Da han var 2 år oppdaget vi at han hadde epilepsi. Dette ble han behandlet for, men epilepsi-anfallene kom fra tid til annen allikvel. Mot sommeren –01 utviklet han hjertesvikt og fikk bl.a. vann på lungene. Da ble det bestemt at han hadde best av å få slippe mer.
 

2002
 
Vanja og Dag flyttet inn i nybygd terrasseleilighet, etter å ha leid sokkelleilighet i to år. Vår datter, Ida Marie, var 2,5 måned da vi flyttet inni vår nye leilighet. Endelig var det mulig for oss å kjøpe hund sammen! Dag ønsket seg en engels springer spaniel, men Vanja var veldig i tvil… En fulgehund?? Hadde vi kapasitet til det da? Vanja kom på gli, og tok bl.a. kontakt med Snorre Aslaksen på kennel Springtrend, og der hadde de en ung hannhund på 6 måneder vi kunne få kjøpe. Snorre skulle på jakt en ukes tid, så vi skulle snakke mer sammen etter det. I mellomtiden finner Vanja en annonse i avisen på et japansk spisshund kull til salgs i nærheten. Etter en telefonsamtale viste det seg at far til kullet var Mios halvbror, og de hadde en hannvalp ledig… Vi dro for å se på valpene, og da var det kjørt – Vanja var fast bestemt på at det var en sånn de skulle ha! I oktober –02 flytter Nico inn til oss. Han ble stilt på noen valpeshow utover vinteren, og det med ganske bra resultater.
 

2003
 
Nico blir junior denne våren, og i juni debuterer han med å vinne cert og bli BIR på NKKs int. utstilling i Trondheim under Anne Indegaard. I august samme året tar han sine to småcert, og er fullcertet etter 3 utstilinger.
 
Dag gir ikke opp tanken på engelsk springer spaniel, og etter hvert gir Vanja etter og synes det er rimelig at også Dag får sin egen hund. Det ble tittet både her og der, og flere muligheter dukket opp. Vi var fast bestemte på at vi ville ha en sort og hvit tispe, og det var ikke det enkleste å få tak i… I august kom vi i kontakt med Elvy Skogli på kennel Backa Tinkerbell i Sverige. I september dro vi til Falun og hentet hjem Pia – Backa Tinkerbell Coco Chanel. Pia var en helt ny erfaring, både hva gjaldt temperament, pels og handling. På hennes 4 måneders dag debuterte hun på valpeshow på Orkanger under Bjarne Sørensen. Dette ble Vanjas debut som handler på springer. Pia var en glad showjente, og debuten endte med BIR, BIG og BIS-3 valp!
 
Etter at Pia kom i hus, utviklet Nico en ikke særlig god atferd – verken mot henne eller mot vår datter Ida, som da var 1,5 år. Det ble til at vi fant et nytt hjem til Nico, hvor det ikke var småbarn i huset. Vanja mistet da sin hund. Hun var fast bestemt på at springer var rasen å satse på, så en springer måtte det bli! Kennel Barecho hadde en usolgt tispevalp fra sitt S-kull født i 2003 på den tiden, og hun var så søt som bare det! Etter noen mailer fram og tilbake fikk vi ja til å kjøpe lille Siv. I november –03 satte i kursen mot Sveg for å hente lille Siv, som vi ville kalle Izzi. I Sveg møtte Michael Persson oss for å levere Izzi – som viste seg å være en usedvanlig trygg og selvstendig frøken vi ikke torde å slippe løs med det første!
 

2004
 
Pia og Izzi ble stilt på noen valpeshow på nyårs vinteren, og begge gjorde det bra. I april debuterte Pia i juniorklasse, 9 måneder og 17 dager gammel. Hun tok sitt første cert, ble BIR og BIG-3 (tror jeg det var). Izzi ble BIR og BIG-2 valp.
 
Etter noen heftige slosskamper mellom de to jevnaldrede tispene, tar vi det tunge valget og bestemmer at vi kun kan ha en av de. Siden vi følte at Izzi var den som var tryggest mentalt av de, var det henne vi ville beholde. Med hjelp fra Pias oppdretter finner vi et nytt hjem til Pia hos en jente i Sverige.
 
Izzi ble stilt på ulike utstillinger gjennom året, med stort sett ok resultater. I september debuterer hun og fører Vanja på jaktanleggsprøve – uten å en gang vite hvordan en slik prøve foregår! Det resulterte i at Izzi består jaktanleggsprøven, og får dommer Ellen Getz Wold sin utmerkelse for prøvens beste hund. I november tar Izzi sitt første cert på Orkanger under dommer Göran Bodegård.
 
Å ha bare en hund var ikke noe alternativ for Vanja og Dag, siden begge hadde så sterk interesse for hundeaktiviteter. Det ble lett etter en ny springer, denne gang en hannhund. Valget falt på et kull hos Marina Persson på kennel Larix. Ved hjelp av Helene Björkman ble Emil plukket ut til oss, og i oktober reiste Vanja til Älvkarleby for å hente hjem Emil.
 

2005
 
Året startet med en lei nedtur for oss – en hofteundersøkelse avdekket av Izzi hadde middels grad HD på den ene siden… Planene om en gang å ha et valpekull etter henne gikk i vasken, og vi var også litt bekymret for hennes livskvalitet i årene framover. Vi merket allerede da at hun var stiv etter aktivitet…. Senere ble det avdekket at hun også hadde forkalkninger i ryggen.
 
Emil stilles jevnt som valp, og gjør det jevnt godt. I mai debuterte han som junior ved NSKs Hovedutstilling – og jeg frykter at en god del som var der fortsatt husker den unge jenta med rosa dress og en litt annerledes, men veldig stilig, ung hannhund som ingen hadde sett før….
 
I juli tar Emil sitt første cert i Kristiansund for dommer Anders Cederström. I august når han og Vanja sitt desiderte høydepunkt – Emil blir BIR ved NKKs int utstillig på Bjerke med over 40 springere påmeldt!! Emil var akkurat fylt 1 år da.
 
I september består Emil jaktanleggsprøve for spaniels. Izzi tar samme prøven også dette året, og består igjen. Senere samme måned går Dag og Izzi en bevegelig blodsporprøve for dommer Stig Meyer Berg. Sporet er lengre enn de 600 metrene det skal være, og i sporet ligger bl.a. en sau drept av bjørn. Izzi imponerer dommeren stort og får en 1.premie med HP!
 
Samme måned får vi vite at vi får kjøpe en tispevalp fra Vanjas drømmekombinasjon – nemlig etter Wongan Kadenza og Barecho One Vision hos kennel Barecho!
 
I november drar vi for å se på valpene som da er 7 uker gamle. Noen dager før vi reiser til Årsunda og kennel Barecho, slutter Izzi å spise. Først tenker vi at hun kanskje har spist noe som har gjort henne kvalm. Hos Helene og David får vi se på et kull herlige valper, og etter Helenes anbefalinger, velger vi valpen som kalles Frida. Vel hjem etter turen til Sverige, vil Izzi fortsatt ikke spise, og allmentillstanden hennes blir dårligere… Onsdag 9.november skal Vanja til Trondheim sammen med Ida for å møte noen venner i Zitrus Lekeland. På vei hjemmefra tenker jeg på Izzi og Emil som er igjen hjemme, og plutselig klarer jeg ikke å dra fra Izzi som ikke er frisk… Jeg snur og kjører hjem, hundene blir hentet og tatt med til byen, og det blir bestilt time hos veterinær til kl 13. Den dyrlegetimen gir ikke de svarene vi håper på… Det viste seg at Izzi hadde en nyresykdom som heter Morbus Addison. Sykdommen var såpass langtkommet, at veterinæren ikke anbefalte å sette i gang noen behandling – det ville bare forlenge plagene hennes. Så den onsdagen i november måtte Vanja ta farvel med sin høyt elskede Izzi, som fikk et så alt for kort liv… Dag var bortreist på jobb, så han fikk ingen mulighet til å ta farvel med Izzi...
 
En og en halv uke etter at Izzi var borte, kom det selvstendige fyrverkeriet Liza, Barecho Fly Me To The Moon, i hus – og en ny epoke startet. Hva hun skulle komme til å bety for oss, visste vi lite om da…
 

2006
 
Ønsket om å ha et eget valpekull var fortsatt like sterkt, og det var både lenge til Liza evt kunne gå i avl - og usikkert om hun ville fylle kravene som avlshund. Vanja kontaktet Helene på kennel Barecho for å høre om det var mulig å lease en tispe for et kull, og da fikk vi tilbudet om å låne hjem Elin, Trollängens My Carnation, for en periode. Hennes utstillingsdebut ble en dag Vanja nok ALDRI glemmer… En ting var å reise hjem fra Bø i Telemark etter å ha fått en 3.premie, men å ringe Helene å fortelle det – ja da var ikke Vanja særlig høy i hatten!
 
Liza ble stilt på noen valpeshow med gode resultater, og endte valpekarrieren sin med å bli BIS valp ved NSK avd Agder sin utstilling i mai. Emil vinner cert og CACIB ved NKKs utstilling i Kristiansand dagen etter.
 
NSKs Hovedutstilling dette året skulle bli vår største opplevelse i utstillingsringen! Elin slår til å blir beste tispe med storcert, så BIR og senere BIS-4 under dommer David Shields! Liza blir BIR og BIS-2 valp!
 
I juni tar vi turen til Finland for å delta på Europa Vinnerutstillingen i Helsinki med Elin. Der får vi den glade beskjeden om at Elin kan få bli værende hos oss!
 

På Oppdalsutstillingen senere i juni, blir Emil BIR, BIG og BIS-3 under dommer Rodi Hübenthal. Elin blir beste tispe med cert og BIM.


I juli blir Elin 2.beste tispe og BIS-unghund ved Springerklubbens Club Show utenfor Stockholm. Dommer var Stephanie Rickhard fra Australia.
 
Liza tar sitt første cert ved 3xSummers utstillingen i Högbo en uke senere, kun 10 måneder gammel. Vanja har gleden av å stille Loke, Barecho Zimply Zuper, alle tre dagene ved denne utstillingen. På utstillingens siste dag, vinner Loke hannhundcertet under dommer Per Iversen.
 
I august får vi gleden av å kjøpe Loke, som flytter hjem til oss kort tid etter. På hans debututstilling blir han BIR, BIG og BIS-5! Elin blir beste tispe med cert og BIM på samme utstilling. Dagen før tar Emil sitt siste cert, og blir således den første hunden vist av Vanja som oppnår å bli Norsk Utstilings Champion.
 
Liza består jaktanleggsprøve i september. Hun består også jaktprøve del I i unghundklasse. Litt senere samme måned, får hun sin første 1.pr på blodspor.
 
I november reiser Liza til Polen sammen med sine oppdrettere for å delta på Verdensutstillingen i Poznan. Her blir Liza junior verdensvinner 2006!
 
Samme måned føder Elin sitt første kull hos kennel Barecho.
 

2007
 
I januar reiser Vanja til Göteborg for å stille Emil ved My Dog utstillingen. På utstillingens første dag står Emil kun èn plass bak certet… Med oss hjem følger Elin, som er ferdig med sine mammaplikter for denne gang.
 
I mars blir vår andre datter, Vilde Merethe, født.
 
I juni tar Liza sitt første norske cert, og det ved NKKs utstilling i Drammen under dommer Harry Lekhonen. Helgen etter vinner hun 2xcert, 2xBIR, BIG-2 og BIG-1 ved dobbeltutstillingen på Oppdal.
 

Ved NSK avd Trøndelag sin utstilling dette året blir Emil beste hannhund og BIM.


I september flytter Emil til Solveig og Signar Brevik på Orkanger.
 

Ved Steinkjerutstillinga tar Elin sitt siste cert for dommer Leif Lehman-Jørgensen og får med dette sitt Norske Utstillingschampionat!

I november tar Elin igjen cert, denne gangen ved SSRKs utstilling i Wången i Sverige. Dommer var John Thirwell fra England. Elin blir med dette Svensk Utstillingschampion.
 
Den 23.november ser kennel Wintons første kull dagens lys. Far til kullet er Ch. Westaway Funny Valentine og mor er Barecho Fly Me To The Moon. Og ja - Liza fylte så absolutt kravene som avlshund!
 

2008
 
Dette ble et år vi alltid vil se tilbake på med stolthet og en liten tåre i øyekroken... Årets første store hendelse var da Elin sjokkerte oss med å føde hele 14 valper i slutten av april! De 13 som levde opp gav oss mange utfordringer og en erfaring vi ikke ville vært foruten. Etter dette store kullet, ble det ikke forventet så mye av Elin resten av året. Vi startet på et par blodsporprøver, men oppdaget fort at her må vi trene mer…
 
Dette ble det første året vi har resultater å vise til fra egen oppdrett, og det er veldig stort for oss. Winton (W Moondance at Wigasci) var først ut i offisiell sammenheng, og tok kennelens første cert 9 måneder og 8 dager gammel. Til sammen tok han 2 cert i løpet av året, ble BIM en gang pluss at han ble Finsk Juniorvinner 2008 og 3.beste hannhund på Finsk Vinnerutstilling.
 
Apollo (W Man On The Moon) tok sitt første cert bare en liten uke etter Winton, på hans debututstilling i juniorklasse. Han ble også BIR og BIG-3. Helgen etter bestod han jaktanleggsprøve for spaniels. På sin første internasjonelle NKK utstilling ble Apollo 2.beste hannhund i sterk konkurranse.
 
Wilma (W Dancing In The Moonlight) ble stilt ut et par ganger, og fikk CK begge gangene. Hun bestod også jaktanleggsprøve samtidig som Apollo.
 
Liza var back in buisness etter valpekullet hun fødte i november 2007. Tidligere det året sørget hun for å ta alle certene til championatet i løpet av 14 dager, og dette året klarte hun å bli både utstillings- og viltsporchampion i løpet av 6 dager! I tillegg ble hun svensk, finsk og nordisk utstillingschampion, samt Finsk Vinner 2008. Hun tok til sammen 5 BIM, 4 BIR, BIG-3 ved NKK i Trondheim samt 4 CACIB i løpet av året. Liza endte opp som årets 4. mestvinnende springer i Norge 2008. På sporsiden gikk det også veldig bra, på 4 starter fikk hun 2 x 1 pr og 2 x 1.pr med HP. Hun vant en prøve, ble nr to på klubbmesterskapet til Selbu Trekk- og Brukshundklubb, og nr 3 på en annen prøve. Liza bestod også karaktertest dette året.
 
Loke fyller et helt kapittel for seg selv dette året.... Det startet med braksuksess på Hovedutstillinga, hvor han får sitt manglende storcert, og til slutt blir Best In Show!! Dagen etter, samme dag som Liza, fikk han sitt norske utstillingschampionat. Kun et par uker etterpå, blir han Best In Show igjen, denne gangen ved NSK avd Trøndelag sin utstilling. Årets høydepunkt var uten tvil Verdensutstillingen i Stockholm, hvor Loke blir beste hannhund med certet som gjorde han til svensk utstillingschampion, samt CACIB’et som gav han tittelen World Winner 2008!! De to siste utstillingene dette året ble også vellykket for Loke sin del – ved Norsk Vinner på Hamar ble han 2.beste hannhund og ved Finsk Vinner i Helsinki ble han BIR og Finsk Vinner 2008.

Så i løpet av 7 måneder tok Loke hele 8 titler: Norsk, svensk, finsk, nordisk og internasjonell ustillingschampion, norsk viltsporchampion, Verdens Vinner –08 og Finsk Vinner –08!! Han og Liza tok til sammen 14 titler i perioden mai-desember... Loke ble årets 2. mestvinnende springer i Norge i 2008. På brukssiden tok Loke 2 x 2.pr, 2 x 1.pr og 1 x 1.pr med HP på blodspor, han bestod jaktanleggsprøve for spaniels og han bestod karaktertest. Det ble født flere kull etter Loke dette året, som vi gleder oss til å følge framover.
 
Det som varmer oss like mye som disse resultatene, er den gode kontakten vi har med våre valpekjøpere, og muligheten de gir oss til å følge opp hundene vi har oppdrettet. TAKK til dere alle for det!
 

2009
 
Dette ble året som overgikk alle våre drømmer og forventinger! Etter så mye medgang som vi hadde i 2008, var vi klare for å hvile litt på lauvbæra og ta det nye året som det kom. Lite visste vi da om at vi skulle nå nye høyder og bl.a. ende på BIS-pallen på en NKK utstilling i løpet av dette året...
 
For aller første gang reiste jeg, Vanja, til England og Crufts dette året. Men ikke som vanlig turist og tilskuer som de fleste andre gjør, neida - jeg måtte jo så klart ha med Loke som da var påmeldt etter å ha kvalifisert seg til denne utstillingen hele to ganger i løpet av 2008. Ikke tok vi fly heller, vi kjørte bil sammen med Lokes oppdrettere - Helene og David. Resultatet ble ikke noe å skrive hjem om - men det ble helt klart en stor og minnerik opplevelse! Samtidig som vi var i England, fødte Liza sitt andre kull - og Dag var superdyktig jordfar og tok seg av alt helt alene både før, under og etter fødselen! Lykken var stor da jeg endelig kom hjem og fikk se de syv små vidundrene, og det var nok en spesiell valp som allerede da tok oppmerksomheten min. Vi var bestemt på å beholde en tispevalp fra dette kullet, og det ble Winton That's Me - Zelina til daglig.
 
For Elin ble dette et bra år, hun plasserte seg jevnt og trutt i beste tispeklasse på de aller fleste utstillingen, og hun ble bl.a. BIR på Sunndalsøra i april, og ved NSK avd Østfold sin utstilling i Rygge i september under dommer David Shields. Hun ble også BIS2 på denne utstillingen. I Danmark, også det i september, ble hun BIR under dommer Paul Stanton og dansk samt nordisk utstillingschampion. Dette ble Elins siste utstilling før hun fikk sitt trejde valpekull. Elin endte som 6.mestvinnende springer i Norge i 2009.
 
Loke hadde også et bra år hvor han hadde stabilt gode plasseringer på omtrent alle utstillingene. Høydepunktene var nok da han ble beste hannhund og BIM under den engelske rasespesialisten Ann Corbett, knl Trimere, ved NSK avd Oslo/Akershus utstilling i august, samt da han ble BIR ved NKK på Hamar i oktober under spanielspesialist Line M Haugen. Også Loke tok cert da vi reiste til Danmark i september, og det gjorde også han til dansk utstillingschampion. Loke endte som 4. mestvinnende springer i Norge i 2009. På brukssiden ble det ikke så stor aktivitet dette året, men Loke ble startet på èn blodsporprøve i Sverige hvor han gikk til 1.premie og dermed også ble svensk viltsporchampion! Det ble født to kull etter Loke dette året, og flere avkom etter han fra ulike kull født i 2008 vant CERT og bl.a. BIR i 2009.
 
Liza fødte, som nevnt over, sitt andre valpekull den 5.mars dette året. Så utover våren og forsommeren ble det ikke så stor aktivitet med henne. Noen få blodsporprøver ble det, og hun gikk også dette året veldig stabilt og til gode premieringer på samtlige. I Sverige gikk også hun til en 1.premie og ble svensk viltsporchampion. Det ble tid til 6 utstillinger på Liza i Norge dette året, og det resulterte i 2 x BIR samt BIG3 på NKK Bjerke. Hun ble plassert i beste tispeklasse på samtlige av de fire andre utstillingene. I løpet av 1,5 måned tok hun nok poeng til å bli årets 7. mestvinnende springer i Norge! Også Liza tok cert i Danmark og ble dansk utstillingschampion.
 
Zelina, som vi beholdte etter Liza, ble stilt på noen valpeshow dette året - og ble bl.a. BIS valp både ved NSK avd Oslo/Akershus og NSK avd Østfold sine utstillinger. I desember debuterte hun i juniorklasse ved Finsk Vinnerutstilling i Helsinki, kun en drøy uke etter fylte 9 måneder. Dette resulterte i seier i en knallsterk juniorklasse og tittelen Finsk Juniorvinner 2009!
 
Flokken vår ble utvidet med en liten hvit virvelvind på 2,5 år høsten dette året - nemlig Fantins Vilja! Vilja er en springer avlet kun på jaktegenskaper i generasjoner, og hun er både trent og startet på jaktprøve før vi kjøpte henne. Det ble 5 jaktprøver på Vilja denne høsten, dvs alle som ble arrangert i Norge dette året. På to av disse prøvene var hun i kontakt med fulg og kunne premieres. Den første prøven går hun til 1.premie med HP i begynnerklasse, blir klassevinner og prøvens eneste hund med HP. På den andre prøven hun har viltkontakt, får hun en sterk 1.premie i begynnerklasse og blir prøvens beste hund!
 
Året 2009 ble det første året vi kunne stille eget oppdrett gjennom hele året. Apollo, Winton Man On The Moon, var med oss på 11 utstillinger dette året, og på disse fikk han CK på 10, ble plassert i beste hannhundklasse på 9, tok 1 CACIB og 6 CERT - hvorav 3 storcert. Den første store oppturen var da han ble BIR og BIS2 ved NSKs Hovedutstilling under rasespesialist Stig Arne Kjellevold i slutten av mai. Men det største av alt var da han ble Best In Show ved Norsk Kennel Klubs internasjonale utstilling på Stjørdal i slutten av juni! Rundt 2600 hunder av alle raser var påmeldt, og kun en springer har oppnådd å gå helt til topps ved en internasjonal NKK utstilling før Apollo. Ja at vi skulle oppleve dette, hadde jeg ikke i min villeste fantasi engang drømt om! Hva som betyr mest, denne store prestasjonen - eller det at Apollo plasserte seg så jevnt hele året, vet jeg faktisk ikke. Men hans jevne prestasjoner resulterte i at han ble Årets Springer 2009, og nr 2 i konkurransen om Årets Spaniel!! Og det i løpet av det første året vi stiller eget oppdrett... De første kullene etter Apollo ble født dette året, og så langt virker de svært lovende.
 
Andre hunder fra vårt oppdrett som har markert seg er bl.a. unge Felix, Winton The Winner Takes It All. Han ble også vist noen ganger på valpeshow dette året, og vant flere BIR. Høydepunktet var da han ble Best In Show valp ved Trondheim Hundefestival's store utstilling for alle raser.
 
Lotta, Winton Brown Eyed Girl, og hennes eier Hege var med oss på mange turer dette året. På NKK utstillingen i Drammen ble Lotta 3.beste tispe, kun èn plass fra storcertet. På Orkanger i november går det deres vei igjen, og Lotta vinner sitt første CERT under dommer Leif Lehman Jørgensen.
 
Winton, Winton Moondance at Wigasci, plasserte seg jevnt i beste hannhundklasse på omtrent alle utstillingene dette året. Han vinner 1 CERT og blir far til sitt andre kull.
 

2010
 
Også dette året ble det mye å glede seg over for oss! I januar lånte Vanja med seg tispen Ch Barecho Poetry In Mosjon - Pärlan, hjem etter My Dog utstillingen i Gøteborg. Hun ble paret med Apollo (W Man On The Moon) i februar - og i april så 2.generasjon Winton-valper dagens lys. Det ble 4 hanner og 5 tisper. Vi skulle beholde en hannvalp, men det ble så vi beholdte både en tispe og en hann. Disse heter Anderz (W Man In Motion) og Carro (W Art Of Motion).
 
Fjorårets ungdommer - Felix (W The Winner Takes It All) og Zelina (FIN JV-09 W That’s Me) debuterte i juniorklasse her i Norge ved NKKs utstilling i Bø i Telemark - og det på best mulig vis! De endte som BIR og BIM med hvert sitt stor-cert! Videre dette året ble det mer å feire med disse to ungdommene - de tok 6 cert hver og var beste tispe/hann på bl.a. spanielspesialer og NKK utstillinger. Felix tok 3 NKK cert, ble kvalifisert for Crufts da han ble beste hann på NKK Bjerke, fikk CACIB da han ble beste hann på NKK Hamar og han avsluttet året med å vinne svenskt cert på Svenska Kennel Klubbens internasjonale utstilling i Stockholm i desember. Felix får også 1.pr på sin første blodsporprøve, samt at han blir far til sitt første kull - på kennel Zelini. Zelina fikk cert fra spanielspesialister som Kari Haave (knl Travis), Michael Christensen (knl Galaksi) og Line Haugen (knl La-Faja).
 

Også Wilma (W Dancing In The Moonlight) tok sitt første cert i april dette året. Senere gikk hun også til sin første 1.pr på blodspor.


Loke (Ch Barecho Zimply Zuper) startet året svært bra ved å bli BIS på NSKs Hovedutstilling! Han hadde flere fine plasseringer utover sommeren og ble bl.a. 2.beste hannhund med res-CACIB på Verdensutstillingen i Danmark i juni. Da august kom ledet Loke listen over mestvinnende ESS i Norge. Men pga senkomplikasjoner etter et benbrudd, måtte Loke trekkes fra utstillingsringen - hvor lenge vet vi ikke. Det var utrolig tungt å akseptere… I samme tiden oppdages det at Elin har fått to kuler i juret. Den ene fjernes for å få svar på hva kulen er for noe. Det viser seg å være ondartet kreft av en type hvor cellene delte seg hurtig. Heldigvis var det ikke vanlig at denne typen kreft spredte seg til andre organer. Etter veterinærens anbefaling, måtte Elin inn til operasjon en gang til, da for å fjerne den andre kulen og det meste av jur samt livmor og eggstokker. Det ser ut til at behandlingen var vellykket, og Elin kommer seg bra etter dette - sterk som hun er!
 
Lille Vilja prøves på apportprøve i åpen klasse, men uten å lyktes. Dermed blir det ingen jaktprøvesesong med henne i år, siden hun nå er nødt til å stille i åpenklasse på feltet nå. Men uten bestått apportprøve, får man ikke delta. Det blir istedet mange fine jaktturer på Dag og Vilja, som gir fine resultater.
 
På forsommeren får vi vår første utstillingschampion i Ch Winton Man On The Moon. Det følger to utstillingschampioner til dette året - Ch Winton Brown Eyed Girl og Ch Winton Brown Girl In The Ring.
 
Den 22.juni ble vi (Vanja og Dag) viet i Ringkøbing Rådhus
 
Dette året stilte hele 5 hunder fra vårt oppdrett på MH-test (Mentalbeskrivelse hund). Alle får gjennomført på testen - dvs at de takler og avreagerer på alle momentene (skumle spøkelser, skrammel, lek og jaktlek).
 
FIN JV-08 W Moondance går til to 1.pr på blodspor samt 1.pr i lydighet klasse I. Han vinner også to cert, og er flere ganger så nære, så nære NKK-certet…
 
Liza (Ch Barecho Fly Me To The Moon) stilles sparsomt på utstilling dette året, men blir bl.a. BIR på Orkanger - vist av Ida på 8 år. Liza blir også 2.beste tispe på Nordisk Vinner utstilling 2010. BIR blir Pärlan (Ch Barecho Poetry In Motion).
 
Hennes barn gjør det skarpt i valperingen rundt omkring! Chivas (W I’m Your Man) i Grong blir BIR, BIG og BIS-2 på Steinkjer i september, Ylva (W Marvelous Motion) vises på mange valpeshow, og oppnår bl.a. 8 BIR og 5 BIG-1 samt BIS-2 som høyeste plassering. Zeiss i Danmark blir også BIR og BIS-plassert av rasespesialist. Våre to ungdommer har heller ikke gjort skam på oss - Anderz blir BIS-1 ved Norsk Puddelklubbs valpeshow i september, samt BIS-2 ved SSRKs utstilling i Wången, Sverige. Søsteren Carro debuterte med å bli BIS-2 blant 220 valper i august. Hun blir BIS-1 andre dagen i Wången, og avslutter valpekarrieren perfekt med å bli BIS-1 på Norsk Spaniel Klubs jubileumsutstilling i november! Broder Anderz blir beste hannvalp på samme utstilling, hvor det var påmeldt 18 springervalper.
 
De 6 hundene eid eller oppdrettet av oss som ble stilt mest i år, er alle blant de 12 mestvinnende i 2010!
 
Kort oppsummert har det vært tatt 23 cert av Winton-hunder dette året. De har tatt 6 x BIR og 7 x BIM. Vi har fått 3 utstillingschampioner. 1.pr i lydighet kl I. 4 x 1.pr på blodspor og 5 av 5 gjennomført på MH-test. Med tanke på at dette er resultater fra kun 3 kull - 26 hunder - er vi så stolte over å ha fått til dette sammen med våre superflinke valpekjøpere! Tusen takk til dere alle som er så flinke med hundene deres!
 
www.aktiweb.no
mangadexmangadex